ПГ ПО ТУРИЗЪМ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ПАРТНЬОРСТВО

На 29 и 30.11.2014 г. в ресторант „Левента” се състоя Първото регионално кулинарно състезание за професионални готвачи „Регионална кулинарна купа – Русе, 2014”, с организизатори: Клуб на професионалните готвачи – Русе, Българската асоциация на професионалните готвачи и ресторант „Левента” .
Гости на състезанието бяха шеф-готвач Андре Токев – презедент на Българската асоциация на професионалните готвачи, и шеф-готвач Иван Манчев – вицепрезидент на Българската асоциация на професиолните готвачи.
В състезанието участваха 17 готвачи, от които четирима възпитаници на ПГ по туризъм-Русе: Александър Енчев, представящ ресторант „Опиум”, Сали Али – ресторант „Опиум”, Джелил Еюбов – ресторант „Кръстникът” и Теодор Петров – ресторант „Левента”.
Състезанието се проведе в два кръга. Първият кръг на тема „Новаторство и стил” включваше “Three course” меню /тристепенно меню /: 1. Студено или топло предястие 2. Топло основно ястие. 3. Десерт. Всеки готвач участва със собствено меню и сам подсигурява необходимите си продукти.
Интересен за публиката и най-вече за самите готвачи беше вторият кръг „Black Box” /черна кутия или кутията на изненадите/. Организаторите предоставиха на състезателите, преминали във втори кръг, кутии с еднакъв асортимент продукти да приготвят „Two course” /двустепенно меню/: 1. Студено или топло предястие. 2. Топло основно ястие. Технологично време за изпълнение на менюто – 60 минути. Ястията се разгледаха от журито заедно с технологична карта, изготвена от всеки готвач.
Компетентно жури в състав: шеф-готвач Живко Димитров – председател, шеф-готвач Милен Панев, шеф-готвач Александър Иванчев, шеф-готвачЮрий Велев – шеф-готвач Петър Атанасов, определи за „Готвач на Русе – 2014“ Александър Енчев от ресторант „Опиум“.Второ място зае Сали Али от ресторант „Опиум”, а трето – Джелил Еюбов от ресторант „Кръстникът”, и тримата възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе.
С почетна награда – Златен медал за партньорство, организаторите на Първото регионално кулинарно състезание за професионални готвачи „Регионална кулинарна купа – Русе, 2014” наградиха Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе, за цялостната дейност на училището.
ПГ ПО ТУРИЗЪМ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ПАРТНЬОРСТВО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *